gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

С едноседмични тържества ЦДГ „Рай” 1 отпразнува четиридесетата година от своето създаване. От 21 до 31 май малчуганите от градината имаха дни на забавление, песни, танци и игри. Всеки ден от седмицата бе с определена тематика и децата можеха да се забавляват според нея. Бяха определени Ден на голямото рисуване озаглавен „Нашите шарени мечти”, Ден на талантливите деца, където децата казваха стихотворения и песни, танцуваха и се веселяха, Ден на спортиста наречен „Със забава и игри, нека станем по-добри” и т.н.

В един от празничните дни, във фоайето на НЧ „Братолюбие”, се откри фото-изложба, от която се видя как е преминала 40 годишната история на градината, каква е била, как се е променила, какви са били педагогическите колективи през годините.

Официален гост на тържествата в градината бе Кметът на общината инж. Анастасов. Той бе придружаван от Директора на „Обща администрация” Ил. Илиев и експерта по „Здравеопазване, образование, култура и спорт” г-жа М. Александрова. По време на дните на тържествата те не бяха странични наблюдатели, а с радост се включиха в заниманията на децата. Оцветяваха гипсови фигурки, рисуваха, а Кметът бе поканен от децата да остави цветен отпечатък от ръката си върху хартиено платно за спомен.

С много любов, настроение, желание за участие и най-вече талант от страна на децата бе изпълнен всеки един ден от празника. След края на всяка празнична програма, децата получаваха подаръци и лакомства за своя труд и упоритост.

Кулминацията на празничните дни бе невероятната концертна програма, която бяха подготвили възпитаниците на Целодневна детска градина „Рай” 1. Завършекът бе на 31 май в салона на читалище „Братолюбие”. Директорът г-жа Гюзелева откри тържеството с приветствие към всички присъстващи и представи историята на градината. Кметът също отправи своя поздрав към работещия персонал и децата с 40 годишнината на градината. По повод празника той поднесе огромен букет с цветя на Директора и подари мултимедийно устройство с лаптоп, което да бъде в помощ на учителите по време на учебния процес.  

В рамките на час и половина малчуганите от четирите групи в градината рецитираха, играха, пяха, танцуваха, показаха тематичен танц и се веселяха на сцената на читалището. Всяка група се представи със своя програма, но основна част от тържеството изнесоха абитуриентите на градината или т.н. 4-та група. Салонът на читалището бе пълен с много родители, бивши служители на градината, по-големи възпитаници на детското заведение и гости. Всички присъстващи на празника останаха развълнувани от таланта на малките палавници. С много упорит труд и талант всички работещи в детската градина са успели да превърнат малчуганите в истински артисти. За прекрасния спектакъл детските учителки и децата получиха заслужени поздравления и аплодисменти.

Отбелязването на рождения ден не мина без торта. Организаторите на юбилея бяха подготвили огромното лакомство, осигурено от Ротари Клуб Любимец. За да бъде още по-завладяващо, то се въведе на сцената сред децата с горящи свещички. След това всички присъстващи в залата бяха поканени във фоайето на читалището на парче торта, за да отпразнуват заедно рождения ден.

Снимки от празненствата.