gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

РУП - Свиленград предупреждава за извършвани множество измами от различен характер на жители на общините Свиленград и Любимец. През последните дни в региона са регистрирани множество телефонни измами. Измамниците са изключително дръзки, находчиви и комбинативни. Те използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини, лекари, прокурори и за полицейски служители. Подбират жертвите си главно сред хора от третата възраст, като разчитат на тяхната наивност, доброта и отзивчивост. Към момента тиражирания сценарий за измама е „Спешно трябва за заплатите златни пирони за операция на счупен крайник на Ваш близък, пострадал при инцидент. Почти винаги се злоупотребява с имената на лекари от населеното място".

Уважаеми съграждани, може да станете обект и на други сценарии при опита за измама по телефона. Измамниците може да поискат да внесете пари за гаранция за Ваш роднина, причинил катастрофа и др.

Внимавайте! Не се доверявайте на сляпо. При подобни случаи незабавно направете връзка с близките си и не давайте пари на непознати.Умоляваме всички граждани попаднали в подобна ситуация да не предприемат никакви действия по заплащането на пари и веднага да сигнализират на тел. 0379 / 7 15 01 или тел.112. Един телефонен разговор няма да забави помощта, но може да Ви предпази от измама. Разговаряйте с по-възрастните близки и съседите и ги предупредете за действията и схемите, които използват измамниците.