gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Във връзка с 1 юни- Деня на детето, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Любимец проведе информационна кампания за правата на детето под надслов “Аз знам”. Ученици от групите “Детска полицейска академия” в НУ “Хр. Ботев” и НУ “З. Стоянов” и групите за превенция в НУ “Хр. Ботев” и СОУ “Ж. Терпешев” запознаха своите съученици с правата на детето, с основните закони, защитаващи тези права и раздадоха брошури с приятелски съвети за безопасна ваканция.

Ето някои от съветите на Местната комисия за БППМН и полицията към децата:

АЗ ЗНАМ

- Винаги питам първо родителите си или този, който отговаря за мен, преди да отида някъде или да вляза в автомобил, дори когато познавам човека.

- Винаги питам първо родителите си или възрастен, на когото се доверявам, преди да приема нещо от някого, дори от познат.

- При ползване на интернет не давам подробни данни за себе си. Не разкривам никаква лична информация относно пол и възраст. Използвам интернет за образование и забавление, не за да намирам нови приятели. Не изпращам свои снимки онлайн.

-Отказвам, когато някой иска да ме докосне или да се отнася с мен по начин, който ме плаши или ме кара да се чувствам неудобно или объркано.

-В случай на беда ще се обърна за съвет или помощ към: родител, възрастен, на когото имам доверие, МКБППМН (тел. 03751 8907), отдел “Закрила на детето” (тел. 03751 7419).

- При спешна нужда ще позвъня на телефон 112 или на 116111.