gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Заседателната зала на Общински съвет Любимец е изцяло обновена. На 29 май, когато бе Тринадесетото редовно заседание на местния парламент, общинските съветници заседаваха в нова и по-приятна обстановка. Прозорците са изцяло сменени, монтирани са нови вертикални щори, на пода е поставен ламиниран паркет, сложено е ново енергоспестяващо осветление, а таванът е пребоядисан. Чрез този ремонт общинското ръководство успя да създаде много по-добра атмосфера на работа на местните парламентаристи.

Ремонтните дейности в тази зала се извършиха за по-малко от месец и по никакъв начин не попречиха на провеждането на заседанията.

В момента се ремонтира зала „Любимец”, намираща се на третия етаж в сградата на бивш АПК. За нея също е предвидено смяна на дограма; поставяне на нови вертикални щори; монтиране на климатици, съобразени с кубатурата на помещението; ремонт на седалките; нови осветителни тела и освежаване на тавана. Една от стените се облицова с гипс-картон, за да бъде подходяща за прожекции на мултимедийни устройства. Фирмата изпълнител гарантира, че до  няколко дни ще приключи и този ремонт, за да не се пречи на предстоящите мероприятия.

Ремонтните дейности стартираха от началото на м. май тази година. Ръководството на общината предвижда поетапно да се извърши ремонт и в други звена в администрацията. Освен тези две зали ще се ремонтира Отдел „Устройство на територията, общинска собственост, стопански и хуманитарни дейности” към Дирекция „Специализирана администрация”, Информационен център – Местни данъци и такси и кметството в с. Лозен. Средствата за ремонтиране на всички обекти възлизат приблизително на 43 хил. лв. и са заложени в капиталовите разходи в бюджета на общината за 2012 г.

Идеята е тези обекти да бъдат изцяло обновени и удобни за ползване. За никого не е тайна, че досегашното им състояние бе в доста окаян вид и неотложните подобрения и привеждането им по-приличен вид бе от първостепенна важност.

В сградата на кметството в с. Лозен се предвиждат по-сериозни промени. Освен подмяна на врати и прозорци, в кметството ще се прави ремонт на покрива, ще се изграждат нови комини, шпакловане и боядисване на стените и тавана.

Фирмата, спечелила обществената поръчка, е „Александров- Бергман строй” ЕООД от гр. Любимец. Тя е предложила най-ниската цена за извършване за всички дейности, определени от общината.

След 4 месеца или 120 дни от подписването на Договора между община Любимец и фирмата-изпълнител, Общинска администрация ще може да се похвали с обновени и приятни за посещение зали, работни офиси и дори ремонтирано кметство.