gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

На 25 май 2012 г. Любимец изпрати Випуск 2012. Випуск, в който стил, изящество, младост и красота бяха събрани на едно място. Випуск, в който ведрото настроение, позитивизма и слънчевите усмивки не слязоха нито за миг от лицата завършващите момичета и момчета. Тези думи са изключително малко, за да могат да опишат тазгодишните абитуриенти на СОУ „Ж. Терпешев”.

Преди да се отправят към центъра на града, зрелостниците имаха възможност да отправят своите послания към учители, родители и общественост на специално подготвени пана с бели листи. Да напишат как виждат бъдещето си от тук нататък, да представят своя сентенция за живота и т.н.  Голяма част от тях се възползваха от този факт и оставиха свои мисли и фрази върху празните листи. След това тези послания бяха предадени на Директора на училището г-жа М. Станкова за спомен на колектива и учащите там.

 

Тържествената церемония по изпращането на абитуриентите се състоя в центъра на града. 38 зрелостници преминаха през централните алеи,  облечени с официални бални тоалети.Те бяха посрещнати от Кмета на общината инж. Анастас Анастасов и целия ръководен екип, училищното ръководство в лицето на Директора и Зам.директора на училището, отец Трифон Караджонов, общински съветници.

Официалната част започна с вдигане на националния флаг, след което кметът отправи своето тържествено приветствие към завършващите. Той се обърна към младите хора с думите: ”Бъдете себе си пред загадките на вселената. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! Успехът се крие в самите вас. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате! Всеки от вас ще достигне своя връх. Не е важно да е най-високият, важно е той да е жадуваният, желаният!  Не прекъсвайте мечтите си насред път, иначе няма да разберете дали те ще се сбъднат. Ние вярваме, че можете. Този ден е Ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият. Вие носите огън в душите си! Останете такива, каквито сте! Мили наши  деца, не е без значение, важно е, кое професионално поприще ще изберете, но по - важно е да останете добри хора!”.

От името на Випуск 2012 ученичката Росица Стойкова отправи поздрав към родители, учители и общинска управа за това, че всички те са допринесли днешният им празник да бъде един незабравим спомен.

В чест на абитуриентите, градоначалникът и екипът му устроиха приказно вечерно шоу с горящи фенери. На всеки един от випуска бе осигурен горящ фенер, който да отнесе в необятния простор желанията и посланията на всеки един от тях. В рамките на няколко минути небето над града се изпълни с летящи фенери в цветовете на националния трибагреник.

След това абитуриентите се събраха в кръг, където всички заедно, хванати за ръце, изпяха вечните любими песни „Един неразделен клас”, „Пак ще се срещнем след 10 години” и др.

За близо час тихият и спокоен Любимец бе огласен от виковете и смеховете на абитуриентите от  Випуск 2012 - всеки един от тях, готов да тръгне по широкия свят, да го покорява и да доказва себе си. Някои от тях ще останат в града и ще продължат реализацията си тук, други - не, но всеки ще носи в себе си спомена от родното място, родното училище, учители и от тези, направили необходимото за тях с много любов и всеотдайност, за да получат верен старт в живота. 

На добър час, скъпи абитуриенти! Любимец винаги ще се гордее с Вас!

 

 

Снимки от абитуриенската вечер

{gallery}abiturietni-2012{/gallery}