gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Общинска администрация Любимец благодари на всички жители от общината, които се отзоваха на призива и се включиха в кампанията по набиране на средства за лечението на ученика Атанас Жишев. За един месец в дарителските кутии, поставени в различни търговски обекти и административни структури, се събра сумата от 1184 лв. Това е доказателство, че хората от Любимец не са останали безучастни и всеки е дарил според възможностите си.

След стартирането на кампанията община Любимец бе първата институция, която отдели средства от бюджета си и внесе по специално откритата банкова сметка сумата от 1000 лв. Към инициативата се включи и НЧ „Братолюбие-1884”, като преведе 500 лв. Тези средства са отделени  от общата сума, събрана от Благотворителния концерт на читалището.

Учителите и учениците от СОУ „Ж. Терпешев” също се включиха в кампанията. Те са поставили своя кутия за дарения, в която е събрана и преведена сумата от 660 лв. НУ „Хр. Ботев” са превели в банкова сметка средства на стойност 270 лв.

До момента в дарителската сметка са постъпили около 5 300 лв., а за лечението на момчето са необходими над 15 хил.лв.

Кампанията по набиране на средства е инициирана от Община Любимец. Идеята е по този начин да се помогнат родителите на момчето като се съберат средства, необходими за лечението му.

Атанас Жишев е ученик от 10 клас в СОУ „Ж. Терпешев”. Той се ражда с увреждане на единия крак и това налага продължителното му лечение през годините в чужбина. В момента той е настанен в болнично заведение в гр. Волгоград, Русия, а престоят му там ще бъде приблизително 6 месеца.

Въпреки че дарителските кутии са събрани, банковата сметка остава отворена за желаещи да дадат своя принос.