gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов получи дарение от 500 кг. черен бразилски боб от Негово Превъзходителство Уошингтон Луис Перейра-де-Соуза, извънреден и пълномощен посланик на Федеративна Република Бразилия в България. Дарението бе връчено официално чрез ОС на БЧК на 16 май в зала "Марица". Поводът за дарението е, че нашата община е една от пострадалите при голямото наводнение през м. февруари тази година.

На церемонията по връчването на дарението присъстваха кметовете на Любимец, Свиленград, Ивайловград и зам.-кметът на Харманли Минка Стоянова. От името на всички присъстващи градоначалници инж. Анастасов благодари на посланика на Република Бразилия за проявеното милосърдие и грижа към пострадалото населението от региона.

Бобът е транспортиран със самолет и притежава всички необходими сертификати за качество. Той може да се консумира от различни възрасти и затова в рамките на няколко дни ще бъде разпределен по 50 кг. в Детска градина и Детска ясла,  150 кг. в Домашен социален патронаж и по 2 кг. на всяко регистрирано социално-слабо лице към Дирекция „Социално подпомагане”.

Това е второто дарение за населението от пострадалите общини, което прави бразилският посланик. Първото е парична сума, която се разходва за закупуване на стоки и консумативи от първа необходимост.

Връчването на дарението мина под патронажа на председателя на БЧК Христо Григоров и Областния управител на Хасково г-жа Ирена Узунова.

След официалната част делегацията замина за с. Бисер, за да се запознаят с хода на възстановителните работи там.