gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Най-старото начално училище в община Любимец  у-ще „Захари Стоянов” отбеляза своя 120- ти рожден ден. Голямото събитие бе на 18 май когато Старозагорския Митрополит Галактион и иконом Трифон Караджонов отслужиха тържествена литургия в училището за здраве и благоденствие на ученици, учители и служители в училището.

След това от 18.00 ч. с салона на НЧ „Братолюбие – 1884” започна концертна програма, посветена на годишнината.

В началото директорът на училището г-жа Нели Белчева поздрави всички присъстващи в залата. Тя отправи своя поздрав към всички учители, преминали през класните стаи на школото, към тези, които със своята ежедневна работа са допринесли и продължават да допринасят за израстването и развитието на училището. В края на своето слово г-жа Белчева връчи букет на всеки един от присъстващите вече бивши учители, които със своя труд и всеотдайност са отдали най-съзнателната част от живота си, за да дават знания и просветеност на бъдещето на града ни.

Кметът на общината инж. Анастас Анастасов също поздрави учителския колектив по повод годишнината на училището. В словото си кой каза: „Днес е една незабравима среща на поколенията, събрала минало и настояще, с поглед и копнеж към светлото утре. Бъдете здрави и силни, за да надграждате знанията във Вашия дом. Носете достойно своето призвание – учител!” Той изненада Директорът на училището, както и всички присъстващи в залата, като поднесе огромен букет от 121 рози  на Директора на училището и плакет с логото на общината.

Поздравителен адрес, от името на Регионалния инспекторат по образованието поднесе и г-жа Хр. Боева – Началник отдел към РИО, отговарящ за началните училища на регионално ниво.

След официалната част започна празнична програма, подготвена от учителите и изнесена от техни възпитаници. Програмата включваше рецитал, подготвен специално за празника и свързан с патрона на училището, много песни, танци и стихотворения.Читалището от своя страна също подготви поздравителен блок към празнуващите. Първи се изявиха самодейците от новосформираната театрална група в читалището. Те представиха част от постановката „Българи от старо време”, режисирана от Кирил Станчев. Приблизително за 1 месец, децата успяха да пресъздадат обстановката от 19 век и да изиграят по възможно най-добрия начин своите роли.Към поздрава се присъединиха и самодейците от трите възрастови групи към НТА „Сакарци” както и танцьорите от модерен балет „Амейзинг”. За завършек на тържествената част организаторите бяха подготвили празничен коктейл в ресторант „Централ”, на който присъстваха общинския елит, общинските съветници, учители от всички учебни заведения в общината, читалищното ръководство и т.н.