gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Община Любимец подкрепи кампанията на ВTV „ Да изчистим България" и организира почистване  на всички населени места от общината. Над 100 участници от града проявиха желание и се включиха в кампанията. В рамките на няколко часа ентусиастите изчистиха входно-изходните артерии на града и за броени часове събраха няколко тона отпадъци.

Началото на почистването започна в 9.00 ч. сутринта на 12 май, когато желаещите се събраха, за да им бъдат раздадени чували и ръкавици. След това бяха разделени на групи, като всяка група имаше ръководител, който движеше организационните въпроси. В кампанията освен граждани, активно се включиха общинското ръководство и голяма част от общинските служители.

Най-активни в разчистването на боклуците бяха учениците от 9а и 9б клас, които участваха с много желание и хъс. Те събраха голяма част от боклуците в района, който бяха разпределени.

В кампанията за почистване на града се включиха и малки участници, които по нищо не отстъпваха на по-големите си конкуренти. Заслужени поздравления за отличната работа заслужават Дончо Йотов от 5 клас и Стефани Александрова 4 клас. Те вложиха цялата си сила и енергия, за да помогнат в почистването на града, за да бъде по-привлекателен както за жителите му, така и за преминаващите минувачи.

Учениците от всички училища от общината също участваха в кампанията. Те се организираха в почистване на дворовете и прилежащите терени на своите училища.

Кметът на общината инж. Анастасов също бе част от желаещите да почистят града. Той бе разпределен за почистване по бул.”Одрин”, като бе избран и за отговорник на тази група.

Общо 5 групи участваха в почистването на града. Районите, станали обект на почистването от битови отпадъци бяха: цялото продължение на ул. „Тракия”, бул. „Одрин”, гробищен парк, „Сокол чешма” и района на „Глухите камъни”. В периода на почистването се събраха между 50 и 70 чувала от район.  

Селата от общината също се включиха в инициативата. Жителите на всяко едно населено място излязоха навън и почистиха както централните части на своите селища, така и по-главните пътища от тях. Ръководителите на групите бяха самите кметове и кметски наместници по селата.

 Още в събота след обяд започна извозването на събраните чували с отпадъци. До понеделник включително - 14 май, когато официално приключи вдигането на всичките чували, са извозени приблизително 8 тона с битови отпадъци до Регионалното депо в гр. Харманли.

За да има резултат от почистването на 12 май, Общинска администрация отправя апел към жителите на общината да не замърсяват своето населено място. Доказа се, че хората от Любимец са инициативни, дейни и милеещи за визията на града, но ако не се опази тази чистота, няма да има никакъв ефект.

 

Снимки от кампанията по почистването на града и общината.