gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По повод 100-годишния юбилей на Жеко Тасков Марков от с. Лозен, Кметът инж. Ан. Анастасов, изпрати Поздравителен адрес и почетен знак с логото на общината на юбиляра. Освен че е единствен столетник в цялата община, г-н Тасков е и ветеран от Втората световна война. Такива като него са едва 22-ма в цялата страна. В тази връзка Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов изпрати до администрацията в града Грамота за приноса на г-н Марков към отбраната на страната и за активната военно-патриотична дейност.

По този повод на 9 май Зам. кметът на общината инж. Хр. Желев лично връчи всички отличия на ветерана-столетник. Той пожела на г-н Марков да бъде все така в отлично здраве и с висок дух, който да го крепи в трудни моменти и щастливи мигове, а през м. ноември, когато е рожденният му ден отново ще го посети и ще му поднесе по-голям подарък.

На срещата присъстваха Кметът на селото – Ангел Гинев, секретарят на кметството, близки, роднини и приятели на столетника. От своя страна г-н Гинев пожела на дядо Жеко през м. октомври, когато е празника на селото, да бъде първи на хорото, което се играе традиционно в центъра. Видимо развълнуван от указаната чест, Жеко Марков тържествено обеща, че ще уважи поканата и ще бъде там. Мероприятието се проведе в заведение в центъра на селото, а разходите по посрещане на гостите бяха поети от Кмета на общината.

 

Снимки от мероприятието.