gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Във връзка с отминаването на най-цветния сезон – есента, всяка от двете целодневни детски градини в града „Рай” 1 и 2 организираха и проведоха със своите възпитаници тържествена програма. Децата  от двете учебни заведения бяха изключително подготвени от своите учители и с желание и трепет изпълняваха стихотворенията и песничките, посветени на есента. Освен празнична програма, учителите бяха наблегнали на образователната част в тържеството. Малчуганите разказваха за плодовете и зеленчуците през есента, как изглеждат, колко са полезни и вкусни и какво лекува есенното богатство. Изцяло в унисон с празника техните бузки бяха нарисувани с различни есенни продукти. Някои от тях се изявиха като приказни герои в пиеса, разказваща за гората и нейните обитатели.

И в двете градини организаторите бяха представили есента в човешки облик – златна, спокойна, наситена с есенни багри, изобилстваща от есенни плодове, зеленчуци и цветя. За тази роля в ЦДГ „Рай” 2 избраха това да бъде дете от подготвителната група към градината, а в „Рай” 1 бе една от госпожите. Както подобава на есента –благодатна и щедра, в края на тържеството тя раздаде на децата лакомства за отличното представяне.

През цялото време децата отлично пресъздаваха есенното богатство. Те оставиха сред присъстващите усещане за изобилие, слято в един прекрасен есенен ритъм.

Празничната програма завърши с музика, танци и много настроение сред децата.

 

Снимки от празника.