gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов инициира и изцяло спонсорира приключилият вече турнир по тенис на маса, който се проведе на 3 и 4 ноември тази година. Това е първият турнир, който се провежда под негов патронаж, но с амбицията той да се превърне в традиция. Огромният брой желаещи - деца, младежи и мъже изненада организаторите. Общо 45  участника от страната и чужбина заявиха желание да си оспорят Първото място и да вземат „Купата на Кмета”. Това наложи разделянето на състезанието да се проведе в рамките на два дни. В първия ден участваха състезатели до 18 години, а през втория ден – мъже. При децата деленето на състезателите също бе на две групи – до 15 години и до 18 години, за да бъдат равни в премерването на умения и възможности.  

Състезанието се проведе в залата на Спортен клуб по тенис на маса „Любимец 13”, който оказа голяма подкрепа при подготовката на турнира.Преди турнира желание за участие изявиха състезатели от Любимец, Свиленград, Ямбол, Симеоновград, Сливен, Тополовград и Одрин. Четири момичета до 15 години от Симеоновград, също изявиха желание да премерят сили в надпреварата. Затова организаторите направи състезателна група по между им. И през двата дни участниците показаха завидни умения по тенис на маса, а хъсът за победа не ги остави през цялото време.

В оспорвана надпревара Първо място „Купата на Кмета”, златен медал, спортен сак и Грамота при участниците до 15 години взе Димитър Елков, на второ място се класира Мартин Дойков, а на трето Веселин Филев от Любимец. В категорията до 18 години на първо място, със златен медал и Купа, спортен сак и Грамота отново бе отличен Димитър Елков, на второ бе класиран Валери Грудев, а на трето Кристиян Калинов.

При мъжете желание за участие заявиха 20 състезателя от 5 различни града. Всеки един от тях бе достатъчно подготвен и готов да спечели турнира. Първата игра при мъжете в групите се откри лично от Кмета на общината, който премери сили със състезателя от Свиленград  Светлин Александров. Въпреки че и двамата не са класираха в крайната четворка, играта по между им бе интересна и аплодирана от присъстващите в залата. В  изключително оспорвана игра в крайното класиране при мъжете се наложиха Димитър Янков от гр.Сливен на Първо място, Ерай Кахраман от гр. Одрин на второ и Иван Жеков от Симеоновград на трето.

Състезателите останаха изключително доволен от организацията и провеждането на турнира. Всеки един от тях си тръгна с грамота за участие и незабравима емоция от играта.

Това е първата крачка за стимулиране и развитие на спорта в общината. Освен да се създават нови спортни отбори, Кметът на общината работи усърдно в посока осигуряване на бази за различни видове спорт в общината. Общината има внесен проект за създаване на спортни бази и очаква неговото одобрение до дни.

Снимки от турнира