gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Община Любимец и Народният представител Катя Чалъкова, организираха двудневно обучение на учители от местните начални училища. Обучителният курс бе на тема "Създаване на интерактивни тестове чрез програмата „Hot Potatoes" (горещи картофи) с лектор доц. д-р Даниела Дурева-Тупарова от ЮЗУ "Неофит Рилски”. Доц. Тупарова е специалист в методика на обучението по информатика и информационни технологии, ръководител на екипа, разработил новите учебни програми по ИКТ.

Обучението се проведе на 27 и 28 октомври в кабинета по информационни технологии в СОУ „Ж. Терпешев” - Любимец.

Общо 12 начални учителя от трите училища НУ „З. Стоянов”, НУ „Хр. Ботев” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методи” бяха обучени как да работят с програмата, как да изработват своите учебни помагала и тестове по различни дисциплини по възможно най-интересен и разнообразен начин, за да бъде забавно и приятно за малките ученици. В хода на самото обучение учителите сами изготвиха тестове, ребуси и кръстословици и сами се убедиха в  предимството на програмата.

В рамките на курса учителите бяха запознати с новите учебни програми по информатика и информационни технологии в основната образователна степен. В края на курса всеки участник получи сертификат за своето участие, връчен лично от г-жа Чалъкова, по чиято идея и съдействие се проведе това обучение.

Тази програма е създадена да бъде в помощ на учителите при подготовка на учебните занятия. Тя е универсална и става за всички видове предмети, така че всеки учител, който иска да поднесе на учениците си учебния материал по разнообразен и интересен начин би могъл да се възползва от нея.