gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

С много цветя, усмивки и празнично настроение започна новата учебна година в община Любимец. Всички училища и детски градини бяха приключили текущите си ремонтни дейности и с готовност очакваха да приемат своите възпитаници.

Въпреки че тази година първият звънец удари два дни по-късно – на 17 септември, емоциите около двойният празник бяха още по-силни и неудържими.

Най-развълнувани от този ден бяха първокласниците. С усмивки на лицата и букети в ръцете, те с нетърпение очакваха да бие школския звънец и да постави началото на пътя им към знанието и развитието като личности. Точно 100 малчугана в трите училища НУ „Хр. Ботев”, НУ „З. Стоянов” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методи” с. Малко градище прекрачиха прага на своите училища за първи път. Освен учебните комплекти, малките ученици завариха на своите чинове и по една поздравителна картичка от Кмета на общината. Този жест на внимание изненада както бъдещите ученици, така и техните родители.

По традиция учебната година във всяко училище се откри с вдигане на националното знаме под звуците на химна на България. След това Директорите на учебните заведения поздравиха своите възпитаници с „Добре дошли” и им пожелаха през тази година да продължат своя образователен процес и да покоряват нови хоризонти.

Колективите бяха подготвил кратка празнична програма, в която участваха ученици от съответните училища.

Във връзка с началото на учебната година Кметът на общината получи покана от всички училища да бъде гост на празника им. За да уважи всяко едно от тях, г-н Анастасов изпрати представител на ръководния състав на общината да присъства на тържествата. Той бе гост на НУ „Хр. Ботев”, Заместник кметът инж. Хр. Желев и експертът по образованието г-жа Александрова удостоиха с присъствието си СОУ „Ж. Терпешев”, Секретарят на общината г-н Христозов посети ОУ „Св. Св. Кирил и Методи” с. Малко градище, г-н Ил. Илиев – Директор „Обща администрация” уважи НУ „З. Стоянов”, а Директорът на „Специализирана администрация” Тодор Милев имаше удоволствието да наблюдава програмата на ЦДГ „Рай” 2.

В своето поздравление Кметът на общината инж. Анастасов се обърна  към всички първокласници с пожелание за упоритост, повече знания и любов към книгите. На по-големите ученици пожела да извървят пътя на знанието с достойнство и увереност. „Без труд, без знание, без стремеж към науката, бъдещето за всеки един е немислимо. А то безспорно принадлежи на Вас самите. Желайте то да бъде красиво, мислете за него, за да може да заемете мястото, което сами ще си изградите. Накарайте своето училище и родния град да се гордее с Вас!” каза в словото си още той.

Детските градини също отбелязаха с тържества началото на новата учебна година. Новопостъпилите малчугани бяха поздравени с песни и танци от най-големите деца от четвърта група.

След приключване на официалната празнична програма всеки един от Директорите ливна менче с вода пред входа на своето училище и пожелаха „На добър час!” на своите ученици.