gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

От началото на 2011 г. Начално училище „Христо Ботев„ гр. Любимец  работи по проект „Подобряване на качеството  на образованието  в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. Проектът е с национален обхват и има за цел да подпомага процеса на въвеждане на целодневната организация на учебния процес в средищните училища в страната.

Благодарение на този проект училището получава средства за закупуване на материали, с които да се подпомогнат дейностите по интереси при работа с деца, осигуряване на столово хранене и др. Друга цел е подобряване на материалната база на училищата с оглед осигуряване на подходяща образователна среда.

През тази учебна година в целодневна организация са обхванати 112 ученици от училището от общо 170 учащи там. Средствата от проекта помагат за поевтиняване на храненето на децата и обезпечаване на целодневното пребиваване в училище. Предстои оборудване на стаите за целодневна организация с нови ученически пособия - чинове, маси, столове, бюра и бели  дъски.

През месец декември предстои подмяна на подовата настилка на 6 класни стаи и стаи за занимания по интереси. Ламинатът за тях е осигурен от проекта.

До края на проекта училището ще получи още средства, с които ще се направят подобрения на материалната база, както и ще се инвестира в по-добрия учебен процес. Така училището ще придобие нов облик и ще се превърне в едно уютно място за учениците, учителите и целия персонал.