gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

P1129970Кметът на Любимец Анастас Анастасов връчи отличителни знаци на общинските съветници и на всички кметове и председатели, управлявали града през годините. Това стана на 27 август, когато се проведе Тържествено заседание на Общински съвет, посветено на 50 години град Любимец. Сесията  бе открита от Председателя г-жа Мария Станкова, която прочете Указа, с който населеното място е провъзгласено за град, след което националният химн и химна на Европа озвучиха зала „Любимец“.

Приветствие към присъстващите и към всички жители на града, отправиха г-жа Станкова, кметът Анастасов и областния управител на Хасково Станислав Дечев.

В словото си Анастасов благодари на всички любимчани, които със своя труд, упоритост и любов към родния град са постигнали много успехи и са прославили името на града ни. „…Посрещаме с вълнение празника, но за да имаме основание да се поздравим в този ден, нашите предшественици са работили така, че Любимец да го има, да расте като град, поверен на нас, техните наследници…Нека винаги помним, че съдбата на Любимец трябва да ни интересува, да е близка до нашите сърца, защото тя е наша отговорност!“

За добрата и ползотворна работа на кмета на общината и общинския екип, по време на сесията Станислав Дечев връчи на Анастасов най-високото отличие Почетен плакет на Областна администрация. Той поздрави жителите и гостите на Любимец и подчерта, че през последните години населеното място се преобразява видимо. „Вие, жителите на Любимец, с труда си изградихте този град такъв, какъвто е сега. Вие с Вашето доверие към кмета Анастасов, направихте така, че днес Любимец да има модерни бази за спорт и отдих, да има една от най-реномираните специализирани болници за рехабилитация в България, да има добра улична и пътна мрежа. Общината успя само за последните няколко години да обнови училищата и детските градини, да осигури спокойствие на хората чрез видеонаблюдение, да създаде условия за развитие на малкия бизнес и да подпомогне местните стопани и производители. 50 години след Указа, Любимец вече е град с европейски облик", каза още Дечев.P1129981

Честването на 50 годишнината на град Любимец бе прекрасна възможност да се отдаде заслужена благодарност на всички кметове и Председатели на Общински съвет, управлявали града през годините, които със своята всеотдайност са спомогнали за неговото изграждане и развитие във времето. В знак на уважение към техния труд Анастасов връчи почетен плакет на всички, които към момента са живи, а именно: Ангел Трендафилов, Иван Полихронов, Васил Козалиев, Надка Попова, Янко Кючуков и Председателите - Георги Деспинов, Димитър Бонев и Ангел Голев. Освен на тях, на тържествената церемония той отдаде заслужено уважение и към настоящите общински съветници, които работят за просперитета на града ни.

Като благодарност за съвместната работа и осъществената подкрепа в развитието на града, кметът връчи отличия и на д-р Георги Станков – народен представител и Станислав Дечев – областен управител. Плакети получиха и кметовете на общините Свиленград и Харманли, които бяха част от официалните гости, уважили празника.

 

Снимки от тържествената сесия