gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 3460И тази година ученици от всички училища от община Любимец се включиха в голямото Великденско боядисване. Яйцата се украсиха на 19 април в центъра на града, а организаторите избраха това да бъде в последния учебен ден преди седмицата на Възкресение Христово.

Желанието и ентусиазмът на децата да се включват всяка година в подетата инициатива, дава стимул на община Любимец да осигурява големи стиропорни яйца, които да грейнат във всички цветове на дъгата и да създават настроение сред жители и гости на града. Плод на труда и таланта на възпитаниците на училищата са множеството цветни яйца, които красят пл. „Трети март“. За да подсилят ефекта на празника, служители от НЧ „Братолюбие-1884“ допълнително изработиха и декорираха пъстри фигури на зайчета и пилета.

За по-малко от два часа всяко училище се представи със свое уникално яйце. Децата творяха и развихряха фантазията си, вложиха много интересни сюжети и показаха пъстротата и красотата на Великден.

По време на боядисването, част от учениците имаха възможност да се включат в организираните спортни игри и да покажат бързина, ловкост и внимание.

За съжаление, пролетният дъжд прекрати празникът по-рано от предвиденото, но присъстващите останаха доволни от забавленията и наградите, които получиха от организаторите. Всичко това не би било възможно без съдействието, подкрепата и активното участие на местните училища.

 

Снимки от празника