gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 0901На 1 октомври – Ден на възрастните хора, на ул. „Републиканска“, в близост до сградата на Общинска администрация, бе открит изцяло обновен и обзаведен клуб, който ще се ползва от членовете на Сдружение на хората с физически увреждания „Светлина“.

„След близо година, която ни бе необходима за намиране на подходящо помещение, цялостното му ремонтиране и обзавеждане с всичко необходимо - офис-техника, консумативи и пособия, вече можем да кажем, че един от основните проблеми на членовете на сдружение „Светлина“ е решен. Вие вече разполагате със свой клуб, където да се събирате и да обсъждате вълнуващите ви проблеми“ – каза Кметът на Любимец Анастас Анастасов при откриването. „Клубът е в близост до административната сграда, а кабинетът ми винаги е отворен за вас. Желая Ви много здраве и дълги години да се събирате тук за раздумка и веселие“ – допълни още той.

Кметът дари на сдружението LED телевизор и озвучителна система и им предостави 300 лв. от представителните си разходи, за заплащане на ел. енергия, вода и интернет през първите няколко месеца.

На откриването присъстваха д-р Георги Станков – народен представител в 44 НС, Председателят на Общински съвет Любимец – Мария Станкова, част от ръководния екип на общината в лицето на Заместник-кмета Илия Илиев и Секретаря Христо Христозов, Председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите - Хасково Милка Костова, Мариана Попова – Председател на местното Сдружение „Светлина“ и много членове на сдружението.

Д-р Георги Станков също поздрави присъстващите и пое ангажимент с лични средства да осигури щори за помещението. „Моята работа като народен представител е да се срещам с хората, да се запознавам с техните проблеми и да помагам за тяхното разрешаване. Затова, когато се нуждаете от нещо, аз съм готов да ви чуя и да помогна.“ – каза д-р Станков.

От своя страна домакинът на клуба Мариана Попова също благодари на общинския екип за положените усилия и вложените средства - „За първи път ние разполагаме с толкова хубав и уютен клуб. Имаме всичко, което ни е необходимо, дори повече. Осигуряването на това помещение е много важно за нас, тъй като членовете на сдружението надхвърлят 50, а досега не разполагахме с подходящо място, където да се събираме“. В знак на благодарност г-жа Попова, от името на всички присъстващи, подари на г-н Анастасов красиви сувенирни подаръци – свещник и статуетка.

 

Снимки от откриването