gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 9546За трета поредна година, в рамките на два дни - от 30 юни до 1 юли, с. Лозен ще бъде домакин е Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“. Фолклорното надпяване се провежда за девета година, с основен организатор НЧ „Просвета – 1928“ с. Лозен и с финансовата и морална подкрепа на община Любимец. Фестивалът се организира под патронажа на Министерството на културата и със съдействието на Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей към БАН .

Своето уважение към празника засвидетелстваха Народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков, Кметът на общината инж. Анастас Анастасов и заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев.IMG 9550

Те поздравиха организатора Христо Янъков – Кмет на селото и секретар на местното читалище, както и всички присъстващи участници за безрезервната им любов и желание да поддържат, съхраняват и разпространяват българското народно творчество.

И тази година културната проява се радва на голям успех. По време на фестивала, на сцената на „Кехлибарен грозд“ ще се качат над 1300 участника от цялата страна. Има представители от почти всички фолклорни области на страната, във всички възрастови групи. Фестивалът е с конкурсен характер и всяка група се състезава не само да се представи достойно, но и да покаже най-добре запазена през годините носия, най-автентичен диалект и съхранен български ритуал.