gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

vk shampion 18В дните от 23 до 25 юни в Национална спортна база „Спорт палас“ гр. Варна се проведе финално първенство по волейбол за момичета до 13 години. Нашите момичета от ВК „Любимец 2010“, които са шампиони във възрастова група до 12 години и тук се представиха добре и се класираха на трето място в групата. В състезанието участваха отбори от цялата страна.

Отборът на Любимец попадна в група с едни от най-силните отбори в този спорт, представители на градовете София, Пловдив, Видин, Перник и Омуртаг. След оспорвана и динамична игра „Любимец 2010“ загуби от „Марица“ – Пловдив и „Бдин“ – Видин с 2:0 гейма, но победи своите съперници от ЦСКА – София, „Миньор“ – Перник и „Омуртаг“ – Омуртаг с по 2:0 гейма. Тези резултати класираха отбора на трето място в групата.

Право на участие в по-нататъшен етап от състезанието имат първите два отбора от всяка група. Така в крайното класиране, от общо 18 отбора, участвали в първенството, отборът на Любимец ще се нареди на 7 или 8 място.

По време на състезанието присъстваха волейболни специалисти, които веднага след приключване на надпреварата, отправиха предложение на капитана на волейболния клуб Сияна Ганчева да участва като състезател за националните гарнитури за момичета до 15 години, както и да се включи в летен подготвителен лагер в гр. Казанлък.