gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 6152С празничен камбанен звън и национално самочувствие започна празничната Света литургия в църквата „Светите апостоли Петър и Павел“ с. Георги Добрево, община Любимец. На 3 март, преди 140 години, църквата в селото отваря врати и в нея се отслужва за първи път богослужение за местните миряни.

Двойният празник за хората от с. Г. Добрево бе уважен от д-р Георги Станков – народен представител в 44 НС, Председателят на ОбС – Любимец – Мария Станкова, Кметът на общината инж. Анастас Анастасов, заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, проф. Цонка Каснакова, кметове на околните населени места, Ротари клуб „Любимец“, земеделски производители от района и жители на селото.IMG 6154

Специален гост на литургията бе Роза Карачобанова, която, след приключване на църковния ритуал, обяви, че дарява свой поземлен имот с площ от 1116 м2 на Църковното настоятелство при църквата „Светите апостоли Петър и Павел“. Имотът се намира в центъра на селото, а желанието на дарителката е там да бъде изграден нов християнски храм – параклис. Веднага след приключване на литургията в църквата гостите се отправиха към мястото на новопридобития имот, а отец Караджонов благослови мястото и родолюбивото дело, с което се захваща местното население.

Новият храмът ще бъде изграден с дарения от миряни и от Старозагорската митрополия. Затова Инициативна група към църковното настоятелство откри дарителска кампания за набиране на средства и още в първия ден членовете на комитета преброиха сумата от 1815 лв. След даряване, средствата ще бъдат записвани в специална протоколна тетрадка срещу подпис.

 

Снимки от празника