gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 6126В рамките на 4 дни – от 2 до 5 март в гр. Любимец ще се проведе 8-я младежки лагер по спортен бридж. Лагерът е организиран от Българската бридж федерация, като за пръв път през тази година ще има и международно участие. Гости ще бъдат 12 ученици с техните ръководители на група и треньори от румънския град Алба Юлия.

Турнирът бе открит на 2 март в спортна зала „Граничар“ от завеждащия младежки бридж във федерацията Теню Тенев и завеждащ работа с клубове Колю Видев, който е един от основните организатори и спонсор на престоя на децата в града.

Общо 68 участника на възраст от 1 до 12 клас се включиха в спортната надпревара. По време на състезанието ще се проведат два двойкови и един отборен турнир. В рамките на бридж-лагера ще се проведе и четвъртото поред Републиканско училищно първенство. Двата двойкови турнира ще бъдат съответно за начинаещи и напреднали, за да може силите на участниците на старта да са максимално изравнени.

Освен бридж-състезание, организаторите предвиждат специализирано теоретично обучение, презентации, анализ на изиграните раздавания в състезанията и тестови изпит за всеки един участник.

По време на престоя си в Любимец, младите бридж-състезатели ще се включат в отбелязването на Националният празник на Р България, който ще се проведе в центъра на Любимец, а при подходящи климатични условия ще разгледат и местни забележителности.

Община Любимец е домакин и съорганизатор на детския бридж празник, заедно с Българската бридж федерация.