gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1061Общо 86 ученици от Любимец се включиха в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Малките художници успяха с различни техники на рисуване– акварел, маслени бои, молив, темперни бои и др. да пресъздадат различни злополучни ситуации. Във всяка творба се виждаше разрушителната сила на природата, последиците от различни бедствия и помощта на хората в най- наложащия момент. В част от рисунките, авторите ясно изразиха посланието си за опазване на природата и за един чист, мирен и по-добър свят.

На 9 май, във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“, победителите в общинския кръг на конкурса  получиха грамота и награди, осигурени от община Любимец. Отличията бяха връчени от заместник-кмета на общината Илия Илиев и експерт "Образование" - г-жа Таня Стоименова.

В началото на тържественото връчване г-н Илиев поздрави младите творци за проявената активност, както и за вложеното старание и иновативност в рисунките.

Победителите в общинския кръг са:

Първа възрастова група (от 6 до 9 години):

Втора възрастова група (от 10 до 14 години):

Трета възрастова група (от 15 до 18 години):

Всички рисунки на участниците са изложени във фоайето на читалището и могат да бъдат разгледани всеки работен ден до края на м. май.

 

Снимки от награждаването.