gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 1011Двойният празник 9 май, отбелязван като Ден на победата и Ден на Обединена Европа, събра в центъра жителите на града. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните и се поклониха пред  всички ония, които са отдали живота си по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения. Ръководния състав на общината, потомци, съмишленици и граждани сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на знайните и незнайни войни.

По повод 72-та годишнина от края на Втората световна война, Кметът на общината осигури празничен обяд за ветераните Дойчо Дойчев от гр. Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево. Развълнуваните участници във войната не пропуснаха да разкажат случки от фронта, как са преодолели снарядите и куршумите по бойното поле и да почетат своите бойни другари.

В същия ден от 14.00 ч. във фоайето на НЧ „Братолюбие-1884“ се откри изложба на рисунки на ученици от местните училища, участвали в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.