gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

20160915143155 b17fc369 meНовата 2016/2017 учебна година стартира във всички учебни заведения в община Любимец. Най-емоционални и въодушевени бяха първокласниците, които с много трепет и вълнение очакваха да прекрачат прага на своето училище, да чуят първия училищен звънец и да седнат на новите си чинове.

Традиционно учебната година започна с тържествени церемонии във всички училища и детски градини в общината. Началото се постави с издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България.

След кратки празнични програми, учениците и техните преподаватели прекрачиха прага на училищата, за да започнат новата учебна година. По стар български обичай, те бяха посрещнати и захранени с хляб и мед, с пожелание за успешна, ползотворна и изпълнена с добри резултати учебна година.  Всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха нови учебни помагала.

По традиция, най-големите възпитаници на учебните заведения  посрещат най-малките.

Децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песнички, за да  приветстват с  „Добре дошли“ най-малките. След тържествената част, всяко едно от тях хвана за ръчичка свое другарче от първа група и го въведе в новите занимални.

Във всички училища имаше представител на общинското ръководство. Кметът на общината изпрати поздравителни адреси за началото на учебната година до учителските колективи, а лично той присъства на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Желязко Терпешев“.

Той приветства учениците с думите: „Знанието е това, което ще Ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще Ви отвори нови врати, ще Ви даде нови възможности, ще Ви помогне да успеете в живота и да бъдете победители, да живеете осъзнато всеки миг и да се радвате на всичко, което сте постигнали.“ А на учителския колектив Кметът пожела  професионализма и отговорността да ги съпътстват през цялата учебна година, да вярват, че с търпение и любов към децата, могат да постигнат всяка набелязана цел. – „Бъдете уверени в успеха на Вашите ученици, с търпение и обич възпитавайте младото ни поколение  в морални и духовни ценности, в доброта и мъдрост, работете в интерес на децата и бъдещето на България“ – добави инж. Анастасов.

 

Снимки от откриването на новата учебна година