gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7822Общо 92 ще бъдат първокласниците през новата учебна година в Любимец. Във всички учебни заведения вече приключиха текущите ремонти, а педагогическия и помощен персонал са в готовност да посрещнат деца и ученици от общината. 

Базата на всички учебни заведения е много добра. Направено е освежаване и боядисване на част от класните стаи и коридори, ремонтирани и облагородени са дворовете, направени са дълготрайни инвестиции в обзавеждането на стаите, в които ще протича образователния процес, както и на общите пространства.

От тази година НУ „З. Стоянов“ ще посрещне учениците си с нова беседка, изградена по програма ПУДООС. Тя е построена по проект „Учебна дейност под открито небе“  и е оформена като еко зона в двора на училището. Предвидено е там да се провеждат часове на открито по различни предмети, да се изпълняват извънурочни дейности, дейности по интереси, за отдих на децата и др.

Идеята за изграждането на беседка е първата  стъпка за облагородяването на двора на училището, който е с голяма площ, не се използва рационално, а средствата за ремонт не достигат.

През лятото, в най-старото училище бе обновено и входното стълбище. Досегашните стръмни каменни стъпала вече са история, а новите са съобразени с физическите възможности на децата. Директора Нели Белчева има намерения занапред от бюджета на училището да се отделят повече средства за ремонт и обновления на сградата и двора на училището.IMG 7840

В НУ „Хр. Ботев“ също се направиха значими ремонти. Тази година със средства на училището Директорът Донка Козалиева организира изработването и поставянето на нова декоративна ограда, която да отделя зелените площи от двора на школото. Бяха монтирани нови кошове за отпадъци на местата за отдих и игра на учениците, допълнително бяха облагородени цветните градинки, изградена бе нова отводнителна система за дъждовни води, променена бе височината на една от оградните стени, с цел да бъде ограничен достъпа на децата до улицата  и др.