gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5144Капризите на времето не помрачиха настроението на 42-та зрелостници от СОУ „Ж. Терпешев“, които, със своето присъствие на пл. „Трети март“, уважиха жители и гости на Любимец и показаха красота, класа и неподправена емоция. Тази година абитуриентската вечер на момичетата и момчетата от Випуск 2016 бе на 21 май. Абитуриентите пристигнаха от алеите на градския парк и се насочиха към центъра на града, където ги очакваха домакинът на празника - инж. Анастас Анастасов - Кмет на община Любимец, Директорът на СОУ „Ж. Терпешев“ – Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции. Дъждовните капки не попречиха и на стотиците присъстващи на площада, събрали се да изпратят завършващите ученици.

Като истински холивудски звезди абитуриентите дефилираха на площада на червен килим пред погледа на близки и приятели, дошли да ги поздравят.  Щастливите момчета и момичета показаха стилни и красиви тоалети, съобразени с актуалните модни тенденции.  

Посрещането на абитуриентските двойки и двете класни ръководителки Ана Гочева и Иванка Дечева стана в центъра на града. Всяка двойка бе поканена от водещите Василена Шопова и Виктор Алеков да пристъпи на червения килим, да изживее своя звезден миг и символично да извърви пътя на успеха от приключване на средното образование и поемане по пътя на живота.

След утихване на емоциите г-н Анастасов поздрави зрелостниците с успешното завършване на този етап от образованието и им пожела прекрасна и незабравима нощ. Част от обръщението бе и призив младите хора да бъдат упорити, да съумеят да постигнат мечтите си и да получат желаната реализация в живота.

Отговор от името на абитуриентите отправиха Адриана Миткова, Елена Петкова и Милена Катева, които емоционално и въздействащо благодариха на всички за този момент, изказаха признателност и уважение към учителския колектив и обещаха да се реализират като професионалисти.

Под звуците на песента „Клетва“, изпълнена на живо от рок бенд „Орион- Стари муцуни“ към НЧ „Братолюбие-1884“, в небето се изстреляха приблизително 850 празнични залпа, които бяха достоен завършек на бляскавата церемония. С тях организаторите за пореден път пожелаха успех и реализирани мечти на всички. 

 

Снимки от Абитуриентската вечер