gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5258На един от най-хубавите български национални празници, ученици и учители от детски ясли, градини и училища се включиха празничното шествие, посветено на 24 май- Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

То започна в 11.00 ч. от централен градски парк и достигна до пл. „Трети март“, като по време на процесията всички училища и детски заведения в общината носиха своите отличителните символи.

Празничната програма започна с училищния химн „Върви, народе възродени!“, а мажоретките към НЧ „Братолюбие-1884“ изиграха маршов танц.

Веднага след това, под звуците на националния химн, знаменна група от СОУ „Ж. Терпешев“ издигна българското знаме, последвана от малки знаменосци от всяко учебно заведение, които поставиха своите ученически символи на допълнително поставени стойки за знамена.

Кметът на общината г-н Анастасов приветства всички учители и културни деятели с празника. В поздрава си към тях той им благодари за себераздаването и отговорността към децата на Любимец.

От негово име две деца от ЦДГ „Рай“ – Памела Георгиева и Таня Делиджова, поднесоха стрък цвете на ръководителите на учебни заведения и културни институции.

За да покажат прекрасното българското слово и красотата на българските танци, всяко едно училище и детска градина остави свой отпечатък в празничната програма.

Изключително силна и трогваща бе произнесената клетва от Яница Станчева /НУ „З.Стоянов/, Маргарита Анастасова /НУ „Хр. Ботев“/ и Анна Костадинова /ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“/, в която, от името на всички ученици, обещаха да помнят корените си, да обичат родителите си , да уважават учителите и приятелите си, да овладяват знанията и уменията за славата на родния град.

Във връзка с празника г-н Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината. В началото на веселата част той, заедно с Директора на гимназията Мария Станкова, още веднъж поздравиха учителите с техния празник и им благодариха за уважението към мероприятието.

 

Снимки от празника