gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4995Под ръководството на учителите Надя Иванова и Мария Владева, ученици от III A клас на НУ «Христо Ботев», подготвиха и представиха в зала «Любимец» празник на английския език. Децата демонстрираха наученото по време на едногодишната си подготовка в специализираните часове, като говориха изцяло на английски.

По време на представянето, те разказаха за любимите си учебни предмети, обичани професии, показаха добри познания за лексиката на английския език, пяха песни за сезоните, месеците и дните от седмицата.

Малките ученици влязоха и в ролята на артисти. С тематични корони на главите, олицетворяващи героите, те представиха баснята „Щурец и мравка“. В същото време на стената вървеше екранна прожекция на епизодите от баснята, за да могат присъстващите в залата по-добре да се ориентират в действията на героите.

Най-забавна бе драматизацията на приказката „Дядо и ряпа“. Облечени в костюми, децата показаха актьорско майсторство и заслужиха аплодисментите на зрителите.

След края на празника Директорът на училището Донка Козалиева, благодари на децата за чудесната подготовка, за изразителното и правилно говорене, а на учителите - за усилията и вложеното старание както в часовете, така и за този урок. Тя подари на участниците топки, с които да играят по време на междучасията и в часовете по физическо възпитание. 

 

Снимки от празника