gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 3687Дъждовното време не попречи на желанието на ученици от Любимец да се включат в Националната кампания "Чети с мен". Инициативата се организира за втори пореден път в нашия град от библиотеката към НЧ „Братолюбие-1884“ и тази година се проведе на 10 юни. Първоначално се предвиждаше събитието да се проведе в градския парк, на поради неподходящото време мястото бе променено - фоайето на читалището. 

В кампанията се включиха много ученици, които пристигнаха с книги в ръце и нетърпеливо очакваха да започне четенето. По-големите от тях демонстрираха интереси и знания в много области и носеха със себе си енциклопедии с  различна насоченост. 

Във фойето бяха обособени две зони – Читателска зона и Арт-ателие. В читателската зона децата прочетоха любими откъси от своите книжки. Приказки, басни, повести, романи и разкази бяха жанровете, с които учениците участваха в мероприятието. 

В четенето се включиха и учители, които не  само демонстрираха изразително поднасяне на текста, но и провокираха децата да се замислят върху прочетеното.

Организаторите бяха помислили и за интересни и занимателни игри: разшифроване на анаграми, игри на думи, разпознаване на поговорки и др. Част от децата рецитираха стихотворения на български автори.

В арт-ателието „Нарисувай приказен герой“ децата имаха възможност да рисуват любими герои от детските книжки. Всеки от желаещите си  избра различен герой и се опита максимално истински  да го пресъздаде в рисунка.

За завършек на инициативата мажоретките от балет „Ейджъл джуниър“ поздравиха участниците с един от своите танци. 

Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Министерство на културата и различни организации, работещи в сферата на образованието.

Целта на инициативата е не само да провокира интерес към четенето, но и да покаже, че няма ограничения за местата, на които можем да го правим. Идеята е от ранна възраст да възпитаме у нашите деца любов към книгата и знанието.

 

Снимки от инициативата