gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

От Националния институт по метеорология и хидрология - БАН постъпи прогноза за 17.06.2015 г., в която се очаква градоносни облаци и валежи от дъжд като на отделни места в страната ще бъдат придружени с гръмотевици. Ще има временно усилване на вятъра, както и условия за локални градушки и възникване на интензивни валежи.

Започналият още предния ден от Югозапад процес на увеличение на облачността и валежи от дъжд постепенно ще обхване цялата страна, като най-късно това ще стане в Североизточна България. В общата облачна маса на последователни вълни ще се развиват мощни купесто-дъждовни ядра, от които валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. На много места в Западна и Южна България се очаква да паднат и градушки.

Количеството на валежа в северната част от страната ще бъде 5-15 литра/кв.м., в Югозападна България 30-50 литра/кв.м., а в Рило-Родопския планински масиви централните райони на Южна България (Велинград, Златоград, Смолян, Кърджали. Хасково и т.н.) ще достигне 80-120 литра/кв.м., което там ще създаде опасност от локални наводнения.

 Повече подробности може да прочетете от прикачения файл