gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2989Под звуците на „Върви, народе възродени!“ с шествие и празнична програма в Любимец се отбеляза 24 май- Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. В процесията участваха всички училища и детски заведения в общината, носейки своите отличителните символи.

Пъстри, красиви и облечени с народни носии, най-малките възпитаници на Детска ясла Любимец поведоха шествието от сградата на Общинска администрация към пл. „Трети март“, следвани от представителен блок от деца и ученици от останалите учебни заведения.

Началото на празничната програма започна с издигане на националния флаг. След това Кмета на общината г-н Анастасов приветства всички учители и културни деятели с празника. В поздрава си към тях той каза: „Вие сте тези, които създавате устоите на нацията, пазите нейната идентичност и изграждате духовната крепост на знанието. Благодаря ви от сърце за себераздаването и силата, с която носите отговорността за нашите деца, за да израснат те можещи и знаещи  българи!“

От негово име две деца от ЦДГ „Рай“ - Виктория Мъндева и Иван Полихронов поднесоха стрък цвете на ръководителите на учебни заведения и културни институции.

За да покажат пъстротата на българското слово и красотата на българските танци, всяко едно училище и детска градина остави свой отпечатък в празничната програма.

Във връзка с празника г-н Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината. В началото на веселата част той още веднъж поздрави учителите с техния празник и им благодари за уважението към мероприятието.

В отговор на признателността към учителския труд проф. Цонка Каснакова отправи емоционални пожелания към учителското съсловие и също благодари на кмета за подкрепата и съдействието, което им указва. 

 

Снимки от празника