gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Кметът на община Любимец инж. Анастасов подписа договор, с който официално стартира изпълнението на проект „Синергия на дадености и политики – път за развитие на туристическите дестинации за общините Любимец, Ивайловград и Маджарово”. Това е съвместен проект на общините Любимец, Ивайловград и Маджарово, по схемата „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г.". Договорът се подписа на 20.02.2013 г., а общата сума на проекта е 481 469 лв. Общините ще я получат като безвъзмездна финансова помощ, благодарение на която ще се разработи единен туристически продукт за трите територии. Целта е да се популяризира югоизточният пограничен регион като туристическа дестинация чрез създаване и използване на общи съвременни маркетингови средства и политики, както и природните дадености на региона.В рамките на 24 месеца ще бъде създаден регистър и база данни на туристическите атра

кции в трите общини. За всеки значим туристически обект ще бъде изработен графичен символ, който да улесни популяризирането на обектите чрез рекламни материали. В помощ на туристите ще бъдат създадени 15 туристически пакета като част от общия продукт.

Ще се приложи интегриран подход по отношение на политиката в областта на транспорта, селското стопанство, опазването на околната среда, информационните и комуникационните технологии, социалната политика и културата.

Водещ партньор при изпълнението на проекта е Любимец.