gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Изминалата 2012 година се оказа много добра за развитието на община Любимец. За тази една година, общинското ръководство, със своята адекватна работа, успя да погаси близо 85 % от задълженията на общината, натрупани от 2008 година насам. Както вече се знае в края на 2011 г. задълженията към фирми-изпълнителки бяха за над 2. 7 млн. лв. Една година по-късно, просрочените задължения са намалели на 380 хил.лв. От тези суми е видно, че през 2012 г. разплатените средства са около 2.4 млн.лв. Оставащите задължения ще бъдат погасени най- късно до края на 2013 г.

През последните няколко години общината не е имала такъв висок ръст на изпълнение на собствените си приходи. За този едногодишен период, същите са изпълнени на 92%, което показва ефективната работа на служителите в администрацията и добра данъчна култура на гражданите в общината.

Освен очертаващата се финансова стабилност, за в бъдеще ще бъдат инвестирани приблизително 20 млн. лв. по различни проекти от Европейски програми, свързани с подобряване на различна инфраструктура.