gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013  www.bgregio.eu  Инвестираме във Вашето бъдеще!

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България

 

Коритото на р. Селска в Малко Градище бе коригирано и почистено от наноси и растителност. Превантивната мярка за ограничаване на риска от наводнения бе извършена с пари от спечелен от Община Любимец проект " Устойчиво развитие на село Малко градище, Община Любимец чрез ограничаване риска от наводнение". Ремонтните дейности приключиха пет месеца предсрочно, отчете кметът - инж. Анастас Анастасов, на пресконференция проведена на 14.01.2013 г.  
Река Селска, наричана още Малкоградищенска, преминава през територията на цялото село и се влива в Марица. Корекции и почистване на реката не са били правени отдавна. През годините дъното се бе затлачило с голямо количество наноси, обрасли с ниска растителност. Това значително бе намалило проводимостта на реката и създаваше  постоянна опасност от наводняване на жилищните парцели, обработваемите земи и пътищата. 
Основната цел бе да се избегнат поражения от големи водни маси - високи вълни, коментираха на пресконференцията. 
Освен почистеното  корито от наноси и растителност, са възстановени нарушените участъци от съществуващата облицовка на коритото и подпорните стени от каменна зидария. Изградени са нови подпорни стени за укрепване бреговете на речното корито,  поставени са нова облицовка и прагове на дъното. 
Отстранен и възстановен е пешеходният мост с необходими габарити за преминаване на високите води на реката.