gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На чаша вино” – под това мото се проведе първата по рода си среща на Кмета на общината с представители на местния бизнес. Във виното е истината, гласи народна мъдрост, затова и инж. Анастас Анастасов предпочете в този тон да премине първата среща с хората от бизнеса. Идеята за това събиране бе изцяло на Кмета на Любимец, чиято цел бе да се запознае с проблемите в различните браншове, с какво би могла администрацията да им бъде в помощ, как виждат бъдещото развитие на общината, какви идеи и предложения могат да дадат и т.н. Той започна с думите: „Поканил съм Ви, защото смятам, че заедно с Вас, чрез обединяване на усилията между община и бизнес и чрез правилните решения и действия, можем да постигнем много повече, за добрата визия и развитие на града ни.”

Срещата бе уважена от почти всички поканени бизнесмени и премина изцяло в делови стил. В началото г-н Анастасов благодари на всички присъстващи за уважението към тази инициатива и представи накратко отчета за едногодишното управление от мандата си – това, което е наследил и това, което администрацията е успяла да направи през тази една година. За този кратък период в общинското ръководство успя да привлече над 15 млн. лв. под формата на инфраструктурни проекти, да разплати приблизително 600 хил.лв. стари задължения на общината към фирми, дружества и еднолични търговци, своевременно да разплаща текущи разходи и т.н.Акцент в изложението на кмета бе единствения стратегически проект, по който работи администрацията в момента - трасето на новата железопътна линия, която ще преминава през града. „Подробният устройствен план на досегашното трасе е одобрен във вид, неприемлив както за жителите на града, така и за нас като ръководство.  Новият жп път преминава много близо до жилищните имоти в тази част на града и „затапва” част от улиците. Това от своя страна е достатъчно условие, за да не дадем съгласие трасето да бъде изградено в този вид. Предстоят още обсъждания и се надявам да достигнем до консенсус с изпълнителите от железопътна инфраструктура” сподели кметът пред присъстващите.Специален гост на срещата с бизнесмените бе Заместник областния управител г-н Николай Нанев. В своето изложение г-н Нанев поздрави управленския екип за досегашната работа и подчерта, че това е една от общините, оформили се като лидер в своето развитие. „Има още много, което може да се направи в общината, но от досегашните резултати се вижда, че следващите три години ще бъдат още по-успешни. Вие, присъстващите тук, сте гръбнакът на общината и трябва взаимно да работите в интересите на всички.”

В края на вечерта гостите на кмета си тръгнаха удовлетворени от проведената среща. Те споделиха, че това събиране е доказателство за намеренията на сегашния ръководен екип да изведе общината от сегашното й състояние и да работи в направления, които ще я изведат в посока напред и нагоре.

Снимки от срещата.