gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 4 декември центърът на Любимец заблестя с коледни светлини. Високата дванадесет метра естествена коледна елха блесна с нова коледна украса и с хиляди разноцветни светлини. Празникът бе открит в 17 часа на пл. „Трети март” от „джуджета”, които рецитираха коледни стихотворения и пяха песнички, свързани със светлия празник. Със своите мелодични изпълнения децата успяха да приповдигнат настроението на присъстващите и от всяко лице струеше позитивизъм и усмивки.

Част от програма бе и ритуалното засаждане на иглолистно дръвче в центъра на града. Тази идея бе на учениците от Випуск 2013, които изявиха желание сами да засадят бъдещото коледно дърво на Любимец. Така те не само ще оставят следа след себе си, но и ще прекъснат традицията всяка година да се отсичат живи иглолистни дръвчета. След като приключи засаждането, програмата продължи с приветствие на Кмета на общината, инж. Анастас Анастасов. Той отправи своя поздрав към всички присъстващи и най-вече към децата с думите: „Щастлив съм, че центърът е изпълнен с деца, тръпнещи в очакване на запалването на коледните светлини и предстоящите коледни празници.

Аз искам да отправя едно пожелание към всички Вас – нека тези светлини, които след малко ще озарят централния площад и елхата, да бъдат една малка част от светлината във Вашите сърца и души! Светлина, която вие да пренесете в домове и в семейства си и нека в навечерието на Рождество Христово да си пожелаем следващата година да е по-успешна, по-радостна и по-щастлива за всички ни”. След това всички присъстващи заедно отброиха последните десет секунди до запалването на светлините. За да бъде допълнено коледното настроение, небето над центъра, в продължение на няколко минути, бе осветено от искрящи фойерверки.

Минути след това програмата продължи с песни и танци, изпълнени от местните самодейци.

Кулминацията на празничната програма направи новосформирана група „Орион- стари муцуни”. Със своите рок-изпълнения музикантите накараха всички присъстващи да запеят заедно с тях и да танцуват под ритъма на музиката.

 

Снимки от засаждането на елхата.

 

http://www.youtube.com/watch?v=YRUz9SbFfTk&feature=youtu.be