gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 Община Любимец набира доброволци за участие в доброволно формирование „Шейновец” за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни  ситуации и овладяване на последствията от тях 

Необходими документи за кандидатстване:

1.Заявление и формуляр за кандидатстване по образец;

2.Медицинско удостоверение,  доказващо че лицето е клинично здраво (от личен лекар);

3.Справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;

4. Свидетелство за съдимост;

5.Копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност;

6.Писмено съгласие от работодателя/ите за заетите по трудово или служебно правоотношение, че са съгласни да кандидатства за доброволец;

7.Декларация за съгласие за обработка на лични данни;

8.Актуална снимка/формат тип л.карта/;

За доброволец може да кандидатства всяко дееспособно навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано. Кандидати могат за бъдат лица по трудово или служебно правоотношение или безработни.

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволното формирование.

Подборът на кандидатите за доброволци се извършва от комисия определена със заповед на Кмета на Община Любимец.
Кметът на общината сключва граждански договор с одобрените кандидати.

След сключване на гражданския договор на доброволците ще бъде осигурено обучение, застраховка срещу злополука и екипировка на стойност 400.00 лв. със срок на ползване 2 години. Доброволците ще получават възнаграждение за участието си в мероприятия, които са регламентирани от Закона за защита при бедствия. Размерът на възнагражденията на доброволците е съобразно извършените дейности и отработените часове за участие.

Допълнителна информация на тел: 03751/89-31; 03751/89-28; 0886 770 089; 0897 805 125. Комплектът от документи  за членство в доброволното формирование може да бъде подаден всеки работен ден в деловодството на  Община Любимецул. „Републиканска” № 2 до 20.11.2012 г.