gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

По отколешна традиция в последната седмица на м. август любимчани организират панаир в своя град. С течение на годините панаирът се превръща в един духовен общностен празник и повод за ежегодни срещи на любимчанските родове. Всяка година през август тук идват толкова много хора, че малкият ни провинциален град гъмжи от гости и събития, от срещи и приятни спомени. Това е едно от основанията местните управници да определят последната събота на м. август да бъде чествана като Ден на град Любимец.

И тази година в дните на панаира е предвидена пъстра културна програма с много музика и танци, с кулинарни изложби и уроци по Карвинг – изкуството на красивата храна( издълбаване на изящни форми в плодовете и зеленчуците).

Начало на празничното честване се поставя с провеждане на Конкурс „Мис Любимец – 2012г.”. Той ще се проведе на 22 август от 20.30ч. в Басейн „Рай”. По време на състезанието претендентките за короната ще имат възможност да покажат не само своите физически данни, грациозна походка, но и стил, маниери и интелектуални способности. Наградният фонд е 150 лв. за първо място, 100 лв. за второ и 70 лв. за трето.

На следващия ден - 23.08.2012г. от 18.30ч. във фоайето на НЧ „Братолюбие” ще се проведе Кулинарна изложба – „От градината в чинията”. Идеята на тази изложба е да се покаже какво може да се приготви от плодородните градини на Любимец. Изложението ще бъде с конкурсен характер, а участниците ще могат да покажат своите умения, да развихрят своята фантазия и да представят по възможно най-интересен и нетрадиционен начин продукция от своята градина в чинията.

Предвиден е и щанд, в който местни производители ще изложат всички плодове и зеленчуци, които се произвеждат в нашия регион. Той ще бъде озаглавен „Извор на плодородието – Реколта 2012”. След приключване на изложението ще има изложба и провеждане на уроци по Карвинг – изкуството на красивата храна.

От 20.00ч. същия ден на пл. „Трети Март” Танцова формация „ЕЛИКА” от гр. Пловдив ще забавлява местното население с танцови изпълнения от модерния български фолклор.

На 25 август от 20.00 ч. програмата продължава с музикалните изпълнения на  Струнен квартет „Интро” отново от гр. Пловдив, а от 21.30 ч.Оркестър „Димитровград” ще озвучи центъра на града с традиционната българска народна музика.

Мястото на провеждане на провеждане на Традиционния панаир отново ще бъде в центъра на града. То включва терена, обхващащ паркинга зад ресторант „Марица”, ул. „Републиканска” от центъра до ул. „Отец Паисий”, Общински пазар, началото на ул. „Васил Левски” до ул. „Отец Паисий”, пл. „Трети март”, ул. „Ивайловградска” до ул. „Отец Паисий”.

На всички търговци, ползватели на общински терени, ще бъдат осигурени санитарни чували, в които да събират своите отпадъци. Чувалите ще бъдат събирани ежедневно, с цел по-голяма хигиена и недопускане на зарази. Тази година ще има контрол и относно музикалното озвучаване и използването на шумопроизвеждащи машини. Според Заповед на Кмета на общината инж. Анастасов разрешението за висока музика ще бъде до 01.00 ч. в дните на панаира. В случай, че нарушителите не съобразят с нарежданията в заповедта ще бъдат санкционирани с отстраняване от панаира.