gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

За първи път през тази година НЧ „Братолюбие-1884” организира забавление на децата от града през летния сезон. Организаторите озаглавиха занятията Детска работилница „Сътвори сам”, а идеята е децата освен да се забавляват, да могат да получат добри уроци и похвати в художественото творчество, да създават свои творби, да изразяват мечтите си чрез рисунки.Началото на летните занимания започнаха на 03.07.2012г. и при интерес от страна на децата ще продължат до края на м. август. Малките творци ще могат всеки вторник и четвъртък от 16.00 ч. да показват своя талант върху бели листа, гипсови фигурки, печени форми от тесто, украса на шишета и т.н. на фона на успокояваща и релаксираща музиска. Децата са ангажирани по 100 минути на ден, а това струва на родителите само 3.00 лв. Тези занятия се водят от специалиста Мария Колева – учител по рисуване в местната гимназия.

Първите Арт заниманията бяха посетени от десетина деца на възраст между 6-9 години, но организаторите се надяват все повече родители и деца да прояват интерес към новата форма на обучене чрез забавление. Малчуганите бяха приятно изненадани от това, с което се занимаваха приблизитерно два часа – рисуване, моделиране, изработване на фигурики и др. Те се потопиха в един вълшебен свят на бели листа, които имат желание да бъдат изрисувани, приказни герои от гипс и много забавление.Освен да ангажират децата, занятията имат за цел да ги научат на някои похвати в това изкуство, да обогатят възприятията и познанията им за цветовете и формите. 

Скъпи родители, за всички деца изкуството е забавление и игра. Но чрез него децата научават много за света около тях, получават умения, които ще им бъдат полезни в живота, без дори да подозират за това. Във възрастта между 3 и 7 години детския ум е най-пластичен и възприемчив и така се създават благоприятни условия за развитие на въображението. Посещавайки тази лятна форма на обучение Вашите децата ще се научат да изследват различни среди и техники, ще се насладат на свободата да изразяват себе си под ръководството и напътствията на изключителен специалист в тази област. Не се колебайте и дайте възможност на вашето дете да се развива!

 

Снимки от първото занятие.