gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 14 декември, в заседателната зала на Общински съвет Любимец, се проведе Междинна пресконференция по проект „Мерки за енергийна ефективност в СОУ „Желязко Терпешев”, гр. Любимец”.

Пресконференцията бе открита от Кмета на общината инж. Анастас Анастасов, който в кратък вариант представи същността на проекта, какво се е направило до момента и какво предстои. Разяснения в детайли пред присъстващата аудитория направи г-жа Светла Рамзова - ръководител на проекта. В изложението си г-жа Рамзова наблегна на това, че проектът обхваща изпълнението на мерки за енергийна ефективност и внедряването Възобновяеми енергийни източници.

След приключване на проекта, училището не само ще разполага с модерна и атрактивна база, но там ще бъдат реализирани икономии от бюджета на училището относно отоплението. То вече ще бъде изцяло на газ, а най-важният резултат при използването на такъв тип гориво е, че няма да бъде замърсявана околната среда. Като друг важен приоритет лекторката изтъкна, че ще бъде монтирана соларна инсталация за подгряване на вода за битово водоснабдяване с три соларни панела. В хода на разговорите стана ясно още, че в двата физкултурни салона са монтирани устройства, които спомагат за освежаването на въздуха в помещенията, като едновременно с това и ги отопляват.

След приключването на проекта, ръководният екип обеща да представи и снимков материал, от който да бъде видно какво е било училището преди стартирането на проекта и какво е в завършен вид.
Проектът е по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г. Ремонтните дейности възлизат на приблизително 1.2 млн. лв., а срокът за изпълнението му е 24 месеца.