gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По идея на местния Ротари клуб „Любимец” и община Любимец, в града се проведоха няколко инициативи, свързани с набирането на средства за подпомагане на различни кампании. Те се състояха на различни места в рамките на двата почивни дни 18 и 19 декември.

Първото мероприятие бе на 18 декември от 9.30 ч. в залата на СК по тенис на маса „Любимец 13”, където се проведе турнир по тенис на маса. Организатори на тази инициатива бяха Община Любимец, Ротари клуб „Любимец” и клубът по тенис на маса. Идеята бе да се подпомогне фондация на Ротари Интернешинъл, която набира средства за лечение на полиомиелит. В турнира участваха общо 11 състезатели, като всеки участник внесе 10 лв. такса за участие и допълнително дари средства. Събраната сума бе на стойност 304 лв. Най-добрите състезатели получиха само грамота, за да бъдат спестени средства от наградния фонд. Първите четири места се заеха от Валентин Митков - Харманли, Александър Петрески – Любимец, Никола Касъров – Любимец и Анастас Анастасов – Любимец.

На следващия ден – 19 декември продължи събирането на средства за профилактика и лечение на полиомиелит. Този път кампанията включваше рисуване и продажба на коледно-новогодишни картички и картини от ученици от двете начални училища „Хр. Ботев” и З. Стоянов”, както и СОУ „Ж. Терпешев”. Младите художници предлагаха своите творби, но предпочетоха да не поставят цени, а оставиха хората сами да преценят колко струва труда им. Приблизително за един час в дарителската  каса се събра сумата от 450 лв.

На 19 декември в ресторант „Боровете” ротарианците продължиха с коледната благотворителност. Те организираха Коледен бал, на който бяха поканени всички членове на Ротари клуб „Любимец”, местния бизнес и видни общественици. Тази инициатива бе за набиране на средства и подпомагане на местния талант Николета Вангелова. Младата певица учи в Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев” - гр. Котел и няма участие, от което да не е получила награда или отличие.

Въз основа на неоспоримата й дарба и социалното й положение, присъстващите набират сумата от 1540 лв., която й връчват същата вечер. Допълнителна издръжка й осигуряват сем. Димови от гр. Любимец, които отпускат стипендия от 100 лв. на месец за времето докато учи. Семейство Видеви от своя страна ще й помогнат да издаде своя първи самостоятелен албум като осигурят необходимите средства за музика, аранжимент и всички необходими изисквания по издаването на албума.