gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 1779

Красиви, въздействащи с присъствие, слово, песен и танц, деца и ученици от всички училища, детска градина и ясла, и самодейци от местното читалище се включиха в празничната програма, посветена на 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На най- българския празник, центърът на града засия от трикольори и пъстроцветното присъствие на стотици деца, учители, ученици и културни деятели.

IMG 1804

Многобройната публика се събра на пл. „Трети март“, не само за да се наслади на младите изпълнители, но и да засвидетелства своето уважение към празника. С уважение към него, на площада присъстваха д-р Георги Станков – Народен представител от 49 НС, Председателят на Общинския съвет - Любимец - г- жа Таня Станкова, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, придружен от неговите заместници, директори на училища, детска градина, детска ясла, родители и др.

IMG 1812

Знаменна група от СУ „Ж. Терпешев“ издигна българското национално знаме, след което Кметът на общината г-н Анастасов поздрави всички учители, културни деятели и жителите на града.

IMG 1835

От негово име, Яна Недялкова от 7 Б клас, която е и отличник на випуска на седмокласниците, поднесе стрък цвете на всеки един от представителите на образователните и културни институции.

Пъстрият, емоционален и въздействащ празник на българската азбука, книжовност и култура продължи с концерт. Всяко едно училище, детско заведение и читалище остави свой отпечатък чрез танц, песен или стихове.

IMG 1973

След края на програмата Кметът покани всички работещи в сферата на образованието и културата на празничен коктейл. Своя музикален поздрав към присъстващите отправиха Спаска Тодорова - учителот НУ "Хр. Ботев", която свири на цигулка и Вокална формация "Диагонал" с ръководител Тони Тенева, които изпяха част от емблематичния си репертоар. 

IMG 1974

Отбелязването на 24 май е знак на признателност не само към делото на Светите братя Кирил и Методи, но и към днешните просветни и културни дейци, които спомагат за съхранение и прослава на българщината.

 

Снимки от празничната програма