gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

    gramota Tania Tosheva 22

Директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Малко градище Тоня Тошева получи Почетна грамота и признание за работата на училището в мултикултурна образователна среда. Отличието бе връчено лично от Заместник-министъра на образованието и науката г-жа Мария Гайдарова по време на провеждане на Националния конкурс за представяне на добри педагогически практики в областта на образователната интеграция и образователното приобщаване на деца и ученици от уязвими групи.

Училището участва в конкурса за четвърти пореден път и винаги печели отличия в тази категория. Тази година то се състезаваше с още 50 учебни заведения от цялата страна, като само три бяха допуснати за участие от област Хасково.

   Темата, която Директорът на училището представи, бе „Прилагане на иновативни подходи за работа в мултикултурна образователна среда“. При презентиране на тази практика пред участниците в конференцията, г-жа Тошева с много примери и снимков материал, разказа за провеждането на различните дейности и инициативи с децата, за концертните изяви, за провеждане на празник на приятелството и етническата толерантност и др.

Националната научнопрактическа конференция, посветена на проблемите в образованието в мултикултурна образователна среда, се проведе от 19.10. до 21.10. 2022г. в гр. Банско. В нея взеха участие видни специалисти по проблемите на образователната интеграция на деца от различни етнически групи.

tania tosheva integracia 22

„Много съм щастлива от факта, че работата на колектива в училището е оценена. Усилията, които полагаме не са никак малко, а това признание е допълнителен стимул, за да продължим да развиваме нашата професия“ – сподели Таня Тошева след завръщането си от конференцията.