gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Anastasov 20

 

Уважаеми самодейци и читалищни деятели от община Любимец,

Приемете моите поздравления по случай 1 март - Деня на любителското изкуство и художествената самодейност!

Богата и разнообразна е читалищната самодейност в общината като брой и състав на колективите, като репертоар и като изяви.

Щастлив съм от факта, че в отделните групи към читалищата има участници от 5 до 85 годишна възраст - от най-малките танцьори в ДТС „Сакарче” до най-възрастните певци във вокалните групи в читалищата от общината. Всички те, чрез своята любов към фолклорното и модерно изкуство, продължават да съхраняват и популяризират българските традиции и творчество.

Днешният ден е празник на хората, чиито сърца са отдадени на мисията за запазване на българската култура и дух, на изкуството, създадено от душа, на откраднатото време за репетиции и на единствената благодарност за всичко това - тази на публиката. Плодовете на Вашия труд, скъпи самодейци, както и на труда на голяма част от читалищните работници ние, гражданите, виждаме на всеки празник в културния календар на община Любимец.

Затова се прекланяме пред всички Вас, вписали част от живота си в историята на читалищната самодейност. На тези, които вече ги няма – поклон! На тези, които и днес пишат историята на културата в общината – огромна благодарност и признание!

Пожелавам ви здраве, творческо вдъхновение и много сценични представления, които да прославят община Любимец не само в страната, но и по света. Не спирайте да творите и да предавате обичаите и традициите ни на идните поколения!

 

Честит празник, самодейци!

 

инж. Анастас Анастасов

Кмет на община Любимец