gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, малките деца от община Любимец ще получат подаръци за Коледа от немската инициатива „Коледен конвой“. Идеята за включването на малчугани от малките населени места от общината е на Мъжки клуб „Раунд тейбъл“ - Пловдив.

IMG 9430Благотворителното начинание се реализира за втора поредна година в общината. То ще обхване всички деца от селата до 10 годишна възраст. Камионът с подаръците паркира пред общината, а лично Заместник-кметът Тодор Милев и Секретарят Христо Христозов приеха пратките с подаръци.

„Всеки подарък е различен и е подготвен от дете в Германия, според възможностите му, за дете на неговата възраст в България. Пакетите са с различно съдържание - играчки, кукли, дрехи, лакомства, ученически пособия, козметични принадлежности, зимни обувки и дрехи. Немските деца самостоятелно са подготвили подаръците, опаковали са ги, и едва тогава са ги предоставили на благотворителната организация.“ – каза Трифон Василев, Президент на Раунд тейбъл България и основен организатор на разпределянето на подаръците за нашата община.

IMG 9435

Трифон Василев е родом от Харманли, но е израснал в любимецкото с.Лозен. Негова е идеята и тази година да бъдат зарадвани деца от Община Любимец с подаръци за Коледа. Със съдействието на общинския екип бе създадена необходимата организация за осъществяване на инициативата и разпределянето на подаръците по места.