gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9451

Марийка Вангелова от Любимец отбелязва днес своя 100 – годишен юбилей. Баба Мария е родена на 10.12.1920 г. в Гърция, но като дете, заедно с родителите си се прибира в България, установява се в гр.Любимец, където създава семейство и дом. Има син и дъщеря, от които има три внука и шест правнука. През целия си съзнателен живот тя е работила като майстор-готвач в ДГ „Рай“ 2, а с нейните вкусни гозби е израснало не едно поколение от града. Извън детската градина тя се е занимавала със земеделие. „До преди няколко години дворът й беше като огледало. Нямаше нито една тревичка, а всичко беше като по конец“ – споделят бивши нейни колежки, които й бяха на гости.

За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно празника, в семейния дом на столетницата гостуваха Тодор Милев – Заместник-кмет на общината и Христо Христозов – секретар. От името на Кмета, Анастас Анастасов, те поднесоха цветя, празнична торта и поздравителен адрес, в който се казва: „Да достигнете възраст, означена с трицифрено число, не се среща толкова често. Вашият юбилей е събитие за общината ни, което носи уважение и гордост. Чест е за мен да Ви поднеса своите пожелания за здраве, бодрост на духа и воля, за да съхраните дълго жизнените си сили и мъдрост!"

На стотния си рожден ден юбилярката посрещна в дома си и в отлично здраве най-близките си, а като доказана отлична домакиня бе подготвила богата трапеза.

IMG 9446