gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 7721С празнична програма, изпълнена с песни и танци, децата от 1-ва група в двете детски градини „Рай“ посрещнаха своя кръстник. За времето на четиригодишния престой на децата в градината, Анастас Анастасов ще бъде най-желания гост в двете групи. Церемонията по посрещането и именуването на групите бе на 12 декември 2019 г. в занималните помещения.

Няколко дни преди празника, учителките от първа група Петя Генева и Галина Манева, заедно с Директора на градината Иванка Христова, отправиха официална покана към Анастасов да стане кръстник на двете най-малки групички. Те ще носят имената „Мики Маус“ и „Слънчо“.

Както повелява българската традиция, именуващият групата, заедно с една от учителките разчупиха питка за здраве на децата и после всички се почерпиха с нея.

IMG 7839Кръстникът направи подаръци на групичките – различни занимателни игри, съобразени с възрастта на децата. Той пожела на малчуганите да бъдат живи и здрави, много послушни и да получат най-желаните подаръци за Коледа. „Може да се обръщате към мен за съдействие и помощ за всичко, от което групата има нужда“ - заяви Кметът пред учителите.

От своя страна, преподавателите на двете групи подариха на най-важния гост собственоръчно изработени коледни сувенири.

IMG 7716Директорът на градината г-жа Христова също подари на децата детски комплекти за игра. Щастливите детски очи и възгласите на радост, при вида на всички подаръци, изпълниха занималните. С огромно нетърпение децата започнаха да разопаковат подаръците. За тях празникът тепърва започна.

 

Снимки от именуването на групите