gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 7615Уникална, емоционална, изпълнена с естетика и професионализъм – такава бе фотопоетичната изложба „Обичам се“, представена от две прекрасни и талантливи момичета Ники Шуманова и Рая Тошева. Фотограф и поет, обединяват своя талант, за да представят по различен начин вътрешния си свят, да изразят своите емоции, усещания, чувства.

Авторският проект излиза от изложбените зали в София и гостува в родния град на Ники Шуманова - Любимец. Уважение към културното събитие изразиха общинският екип, в лицето на Кмета на общината Анастас Анастасов, зам.-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, служители от администрацията, директори на учебни заведения, бивши и настоящи учители, близки на авторките, които на 10 декември присъстваха на откриването. Всеки един от гостите лично поздрави младите жени и им пожела здраве и реализиране на още много и по-успешни проекти.

IMG 7631В изложбата бяха представени 21 авторски фотографии на Ники, всяка от които Рая обрисува в стих – нежен, докосващ, запленяващ. За оригиналното озвучаване на стиховете момичетата са избрали въздействащите гласове на Ники Шуманова, Стефан Витанов и Гергана Стоянова, но на представянето в Любимец Ники сама рецитира емоционалните и душевни излияния на поетесата. За да бъде съвършен ефектът на представянето, Спаска Тодорова се включи с класически изпълнения на цигулка. Така различните таланти, вплетени в едно, допълнително впечатлиха публиката.

Интересното и уникалното в тази изложба бе, че всяка картина има свой QR код, а след сканирането на кода всеки гост може да се потопи и да преживее по индивидуален начин фотоса и стиха към него. Затова авторите подариха слушалки на всички присъстващи.

IMG 5494Друга изненада и радост за гостите бе представянето на книгата, която носи същото име като изложбата „Обичам се“ – фотопоетични сътворения. Тя е луксозно, лимитирано издание и съдържа всички фотографии и стихове, представени на изложбата.

Допълнително въздействие върху присъстващите оказа откровения разказ на Ники Шуманова за живота й, за детските спомени, за игрите на воля, за училището и преподавателите, за приятелите. Разбира се, благодари на своите родители за всичко, което са й дали – любов, възпитание, подкрепа в мечтите и желанията й, като в същото време са я научили, че нищо не може да се постигне без труд, воля и и амбиция. Не пропусна да отправи благодарност и към своите преподаватели през годините, тези, които са повярвали в нея и са й дали безценни съвети.