gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7585Със запалването на светлините на красивата 7 метрова елха, в Любимец бе дадено началото на коледно – новогодишните празници. Дългоочакваното събитие от децата в града бе на 3 декември, а малко преди запалването центърът се изпълни с малки и големи, дошли да усетят магията на Коледа. Организатори на коледните празници са община Любимец и местното читалище.

Стотици детски очи тръпнеха в очакване да видят новата коледна украса, с хилядите разноцветни светлини, Дядо Коледа и неговите помощници Снежанка и джуджето Добродушко. И те не закъсняха.

На открита сцена, пред уникалното коледно дърво, малкият талант Слави Димитров влезе в ролята на джуджето и поздрави присъстващите. Той призова децата, които не са написали коледните си желания да направят това и да пуснат писмата си в специално подготвената кутия.

Дядо Коледа и Снежанка също бяха част от празника, но атракция на вечерта бе осигуреното огнено и светлинно шоу. Магията от цветове, форми и артистично изпълнение силно развълнува децата, които не спираха да се удивяват от създадените ефекти.

Тържеството продължи с обратно броене за най-тържественият момент – запалването на коледните светлини и след като елхата грейна, небето над града в рамките на 90 секунди се изпълни с пъстроцветни фойерверки.

Празникът продължи с поздрав на малките танцьори от ТС „Сакарче“, които изпълниха народен танц, а после малки и големи се хванаха на общоградско хоро.

 

Снимки от запалването на светлините